El joc

Projecte educatiu

EL JOC

El joc és el millor mitjà educatiu per afavorir l’aprenentatge i el coneixement; és una activitat que desperta la intel·ligència

El joc com a

Mitjà educatiu

  • Ambients d’aprenentatge

a partir de diferents propostes els infants poden actuar, observar, experimentar, construir, inventar, imaginar, compartir, relacionar-se, emocionar-se…i interactuar amb els altres.

Aquest plantejament de treball respon a la necessitat que mostren els infants de jugar i relacionar-se. És una manera de poder donar resposta als interessos i necessitats dels infants i respectar els diferents ritmes d’aprenentatge.

Els infants disposen d’un temps d’experiència activa, construïda per l’adult, però reconstruïda per ells mateixos, on nens i nenes es reuneixen per explorar
diverses possibilitats de joc i dels materials.

  • Joc a l’exterior

El joc a l’exterior, tal com diu Penny Ritscher, potencialment representa molt més que una pausa (l’esbarjo) enmig de les activitats programades, ja que els permet desenvolupar-se psicomotriument, així com observar, explorar, investigar els elements naturals, éssers vius i manipular, experimentar amb materials diferents no estructurats i anar construint els seus propis aprenentatges.

I, per això, l’exterior del Pitus, de més de 800 m2, disposa de múltiples zones de joc ben diferenciades, ple d’arbres fruiters i flors aromàtiques.

Aquest espai articulat amb infinitat de material no estructurat (caixes, fustes,  material natural de tot tipus) convida els infants a explorar, descobrir, trobar, construir, cavar, i estimar el seu entorn natural més pròxim. Els nens disposen de matèries primeres com la sorra, la terra, la grava, la gespa, les flors, les fruites, … per omplir, barrejar, plantar, jugar, crear, imaginar, descobrir i, sobretot, aprendre!