Hàbits

Projecte educatiu

HÀBITS

Els hàbits i les rutines són un dels grans eixos del nostre projecte educatiu per tal que l’infant sigui cada vegada més autònom i comenci a dibuixar el camí cap a una seguretat física i emocional global fomentant, principalment, la seva autoestima.

Treballar

Bons hàbits

Al Pitus els hàbits i les rutines són un dels gran eixos del projecte educatiu. Amb la intenció de fer als nens i nenes protagonistes, per exemple, de l’hora de menjar respectant, sempre, el seu ritme i el seu temps, els infants paren taula, es posen el menjar, mengen, guarden els plats… i gaudeixen de poder-ho fer per si mateixos on el paper de l’adult és molt important, posant paraules a les seves accions, atenent a cada infant com una persona única per donar-los seguretat.

Aquesta filosofia l’apliquem també a la resta d’hàbits, com ara el control d’esfínters, posar-se i treure’s la jaqueta, les sabates, etc… per tal que l’infant sigui cada vegada més autònom a l’hora de realitzar aquestes accions quotidianes i començar a dibuixar el camí cap a una autonomia i una seguretat física i emocional global fomentant, principalment, la seva autoestima.

Articles relacionats